6. 5. 2011

Internet stvari

Dragi študentje in študentke!

Tudi tokrat Inštitut za elektroniko in telekomunikacije, UM FERI, organizira obisk dogodka VITEL (VIable TELecommunications). Tokratna delavnica je že 25. po vrsti, ponovno pa obravnava zelo aktualno temo - Internet stvari. Na delavnici bodo sodelovali vidnejši strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

Dogodek organizira strokovno združenje SIKOM. Ob tem vas vabim, da razmislite tudi o članstvu v tem združenju.

Brezplačni avtobusni prevoz na delavnico bo organiziran v petek, 13. 5. 2011. Vse zainteresirane vabim, da kontaktirate koordinatorja obiska doc. dr. Roberta Meolica.

doc. dr. Boštjan Vlaovič

 

Še vabilo ogranizacijskega odbora.

Spoštovane kolegice in kolegi, člani društva SIKOM!

V čast in zadovoljstvo mi je, da vam predstavim program 25. jubilejne delavnice o telekomunikacijah VITEL.

Delavnica bo potekala 12. in 13. maja 2011 na Brdu pri Kranju.

V dvajsetih letih, kar pod okriljem Elektrotehniške zveze Slovenije organiziramo Delavnice o telekomunikacijah VITEL, so slednje skupaj z mednarodnimi konferencami VITEL postale strokovni dogodek visoke kakovosti, ki ga z veseljem obiskujejo strokovnjaki s področja telekomunikacij in informatike. Delavnice so postale mesto, kjer domači strokovnjaki prenašajo strokovno znanje domačim strokovnjakom. Domačim predavateljem so se v zadnjem času pridružili tudi nekateri vrhunski tuji predavatelji, kar je delavnice povzdignilo na mednarodni nivo in jim še povečalo strokovno vrednost.

Vsako leto skuša programski odbor za delavnico izbrati tiste aktualne teme, ki v danem trenutku predstavljajo trende v razvoju telekomunikacij in informatike in jih hkrati tudi postavljajo za naprej. Delavnice so sestavljene iz skrbno načrtovanih predavanj, zbranih v delovne sekcije, ki jih povezuje rdeča nit glavne teme delavnice. Pomemben del delavnic predstavlja razprava, ki sledi predavanjem, in v kateri obiskovalci delavnic sooblikujejo mnenja o predstavljenih tematikah in postavljajo usmeritve nadaljnjemu razvoju.

Letošnja 25. delavnica je jubilejna in za jubilejno delavnico se spodobi, da obravnava posebej zanimivo tematiko. Zato smo se odločili, da bomo na tej delavnici spregovorili o Internetu stvari (Internet of Things). Glede na visoki jubilej delavnice smo vam pripravili tudi nekoliko bolj svečan program, kjer se boste lahko seznanili z dosedanjim delovanjem delavnice in se v prijetnem vzdušju pogovorili s strokovnimi kolegi in prijatelji.

Zato vas vljudno vabim na delavnico, kjer boste izvedeli marsikaj o stanju, trendih razvoja in odprtih vprašanjih interneta stvari. Za boljše razumevanje, kaj se bo dogajalo na delavnici, vam pošiljam tudi program delavnice z vsemi predavanji, okroglo mizo in spremljevalnimi dogodki ter prijavnico za udeležbo.

Vsekakor pa vas ne glede na vašo udeležbo vabim, da kot člani SIKOM-a program delavnice in vabilo posredujete čim večjemu številu strokovnjakov, ki jih poznate in bi jim bila delavnica zanimiva.

V pričakovanju prijetnega druženja na Brdu vas lepo pozdravljam,

Nikolaj Simič, predsednik