28. 7. 2011

Radioamaterski tabor Šmohor 2011

Podarimo iskrico tehničnega znanja na Šmohorju nad Laškim od nedelje 21. 08. 2011 ob 12.00 - do sobote 27. 08. 2011 do 18.00.

Radiotehnika za začetnike, spajkanje, osnovni tečaj s praktičnim delom in izdelki, ki jih prejmejo udeleženci v trajno last.
Vzpostavitev zvez z radijskimi postajami, odkrivanje skritih oddajnikov - Amatersko Radio Goniometriranje - ARG.
Živimo zdravo - Alternativne energije, sožitje z živalmi in naravo, prepovedane droge.Poučili se bomo o delovanju in izrabi alternativnih virov energije s praktičnim delom in spremljavo delovanja (energija vetra, plimovanje, sončne celice, izviri tople vode). Praktično delo s sončnimi paneli, mikrokontrolerski merilniki proizvedene energije, opazovanje delovanja in beleženje sprememb sončne svetlobe, določitev časa dnevnega največjega sončnega fluxa in smeri.

S kinologi bomo preživeli dan v družbi šolanih psov, se poučili o vzgoji, poškodbah, pomoči, s praktičnim prikazom sposobnosti odkrivanja poškodovanih v ruševinah, seveda se bomo z njimi tudi igrali.

Vmes bomo spoznali nekaj rastlin in naravo Šmohorja. Seznanili se bomo s prepovedanimi drogami in njihovim vplivom na razvoj posameznika in njegove vloge v družbi.

V času tabora, se bomo naučili vse potrebno, za opravljanje izpita za radioamaterje in vsem, ki bodo interesenti omogočili, da ga opravijo ob zaključku tabora, pred izpitno komisijo ZRS.
Program dela bomo dnevno popestrili s prostočasnimi dejavnostmi:
astronomija, modelarstvo, detekcija predmetov v zemlji, amaterska televizija, šah, žoga.
V času radioamaterskega tabora, se bo udeležencem predstavilo nekaj radioklubov iz Slovenije z njihovim delom in dosežki.

Tabor organizira RADIOKLUB ZNANJE MLADINI iz Celja, Aškerčeva 15, 3000 Celje.
Vodja tabora je Goran Krajcar, več informacij o taboru na spletni strani http://www.rzm.si/smohor2011/
Prijava s podatki ime, priimek, rojstvo, telefon, email na email naslov: smohor(pri)rzm.si ,
dodatne informacije preko mobilnega telefona 051 478 493, Goran.
Prijave sprejemamo do zasedbe mest, oziroma najkasneje do 10. 8. 2011.

Za udeležbo otrok iz socialno šibkih družin je potrebno predložiti veljavni sklep centra za socialno delo in bomo z skupnimi močmi poiskali rešitev.

_________________
GoranKrajcar, S52P